Aanbod bij (hoog)conflictscheiding: individuele ouderbegeleiding

Voor ouders in een (conflict)scheiding bied ik individuele ouderbegeleiding aan. Hiervoor laat ik mij inspireren door het werk van Vanessa Maes en de tools binnen parallel solo ouderschap (zie ook het boek van Vanessa Maes en Christel Cornelis: Blijven staan ondanks de storm). Het model “parallel solo ouderschap” is gebaseerd op een systemische visie van Lieve Cottyn en inspiraties vanuit verschillende therapeutische stromingen.

Ondanks alle goede intenties, lukt het soms niet of moeilijk om samen ouder te blijven. Binnen parallel solo ouderschap wordt de nadruk gelegd op de ouder-kind relatie en op de waarden en normen die jij als ouder wilt nastreven in je opvoeding. We gaan samen op weg om de ouder terug te vinden die je graag wilt zijn voor je kind(eren) en wat jij nodig hebt om dit in de praktijk te kunnen omzetten, los van de andere ouder.

Deze begeleiding zal er niet voor kunnen zorgen dat de verstandhouding met de andere ouder verbetert, dat de conflicten stoppen of dat de last vermindert. Wel wil ik focussen op jouw kracht als ouder, die een zeer waardevolle impact heeft op jouw kind(eren).

Wil je hier graag meer over weten, aarzel dan zeker niet om contact met mij op te nemen. Graag toets ik in een eerste gesprek met jou af of dit aansluit op je noden en verwachtingen.

Infosessie: ouder-zijn in hoogconflictscheiding

Bedoeld voor iedereen die van dichtbij of wat verder af betrokken is bij een hoogconflictscheiding tussen ouders, en graag meer wilt leren over de dynamieken en bijzonderheden die hierbij spelen. Inzicht hierin kan kracht geven om hier anders naar te leren kijken, en er daardoor ook anders mee om te gaan, zodat je kan blijven staan in de storm van een hoogconflictscheiding.

Inhoud

Geïnspireerd door het werk van Vanessa Maes en de tools binnen parallel solo-ouderschap, leg ik eerst en vooral uit welke processen er spelen bij elke scheiding, zowel voor ouders als voor kinderen. Daarnaast gaan we in op waarom het in sommige situaties niet meer lukt om ‘samen’ ouder te blijven en te overleggen over de kinderen. Gewapend met deze inzichten, leg ik graag uit welke tools gebruikt worden binnen parallel solo-ouderschap. Deze tools bieden concrete handvatten waarmee je als ouder binnen een begeleiding parallel solo-ouderschap aan de slag kan om in je eigen kracht te blijven staan, los van de andere ouder. De tools zorgen er ook voor dat je kind(eren) niet meer klem komen te zitten te midden van het conflict dat volop woedt. Zo gaan we bijvoorbeeld in op hoe je netwerk ondersteunend kan zijn voor jou als ouder, en hoe je kan inzetten op jouw waarden als ouder.

Waarom deze infosessie?

Soms is het wantrouwen of opgelopen trauma binnen een scheiding zo groot dat het bijzonder veel vraagt van ouders om samen tot regelingen te komen. In dat geval biedt parallel solo-ouderschap een uitkomst. Het is geen kant-en-klare oplossing om tot regelingen te komen, maar het vergroot je eigen basis als ouder om te blijven staan in de storm die een hoogconflictueuze scheiding met zich meebrengt, met een focus op de relatie tussen jou en je kind(eren), en op jezelf als ouder. In deze infosessie wil ik je laten kennismaken met de fundamenten van parallel solo-ouderschap, en inzicht geven in waarom dit kan werken.

Wat haal je er concreet uit?

  • Inzicht in welke processen spelen bij elke scheiding, en waarom het soms niet meer lukt om ‘samen’ ouder te blijven. 
  • Eerste kennismaking met concrete handvatten uit parallel solo-ouderschap die je helpen als ouder in een hoogconflictueuze scheiding in je kracht te blijven staan, los van de andere ouder.

Praktisch

  • Nieuwe data komen er snel aan!
  • Locatie: Het Appèl, Brusselsesteenweg 544, te 2800 Mechelen (parkeergelegenheid voor de deur)
  • Zie ook website Het Appèl
  • Kostprijs: €30 p.p.
  • Om in te schrijven: klik hier of stuur mij een e-mail via ellen.dhaenens@deanderehorizon.be