ons verhaal

Over De Horizon en mezelf

Met mijn achtergrond als klinisch psychologe en dr. in de pedagogische wetenschappen startte ik in 2020 bij het erkend opleidingsinstituut Mediation Instituut Vlaanderen (MEDIV) aan een opleiding tot bemiddelaar, en later tot familiaal bemiddelaar. Met een brede ervaring in onderzoek, onderwijs en HR, was werken met mensen steeds mijn rode draad. Maar bij MEDIV herontdekte ik mijn kerntalenten: empathisch en authentiek luisteren, partijen in conflict begeleiden en ondersteunen in hun zoektocht naar een duurzame oplossing.

Bemiddelen binnen familiale conflicten was voor mij een niet meer dan logisch vervolg. Als ervaringsdeskundige heb ik ondervonden hoe belangrijk het is om een scheiding op een standvastige manier te kunnen doormaken en beëindigen, hoe pijnlijk dit proces ook is. De wijze waarop dit gebeurt, is steevast bepalend voor de mate waarin iedere partij deze scheiding een plaats kan geven, en kan bouwen aan een nieuwe weg, een nieuwe toekomst, kortom een nieuwe horizon. Ex-partners en hun kinderen hierin bijstaan, geeft mij een ongelooflijke voldoening. Ik schenk hierbij bijzondere aandacht aan het continu bewaken van het perspectief van de kinderen.

Binnen mijn bemiddelingspraktijk De Horizon krijgen naast scheiding en ouderschap, ook conflicten binnen andere familiale thema’s een plaats. Als erkend familiaal bemiddelaar zorg ik tevens voor de nodige juridische documenten, al dan niet in samenwerking met experten, afhankelijk van de juridische complexiteit. Via bijscholingen en workshops blijf ik up-to-date met belangrijke ontwikkelingen, zowel binnen het psychosociale als het juridisch-technische domein. Bovendien ben ik als praktijkbegeleider verbonden aan MEDIV, en ben ik lid van Bemiddeling vzw en Uw Bemiddelaars.

Wat kan bemiddeling voor jou betekenen?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of
ontdek het op één van onze infosessies in Het Appèl (najaar 2021).