Over De Horizon en mezelf

Bemiddelen is steeds mijn tweede natuur geweest, een rode draad doorheen mijn leven. Getriggerd door het werken met mensen gecombineerd met inzicht krijgen in hun gedrag, koos ik na mijn secundaire studies voor de richting klinische psychologie. Die keuze bracht mij naar de verschillende professionele domeinen van onderzoek aan KULeuven (dr. in de pedagogische wetenschappen), onderwijs binnen Toegepaste Psychologie aan Thomas More, en HR binnen Thuishulp vzw, en later i-mens.

Een aantal privé-ervaringen zorgden ervoor dat ik ademruimte gaf aan iets dat ik al jaren binnenin voelde groeien: van bemiddelen mijn job maken, en anderen hiermee vooruithelpen. Het parcours dat ik bij het erkend opleidingsinstituut Mediation Instituut Vlaanderen (MEDIV) aflegde, was werkelijk een openbaring. Het bevestigde mijn initiële doel: familiaal bemiddelaar worden.

Met een focus op het bemiddelen van (echt)scheidingen en ouderschapsconflicten, is het mijn missie om mensen die zich in woelig water bevinden, te laten stranden op een nieuwe plek, met een nieuw uitzicht, een nieuwe horizon, waar ze hun leven stap voor stap opnieuw kunnen opbouwen, met een stevig fundament. Door het begeleiden en ondersteunen van de dialoog tussen (ex-)partners, en het aandacht geven aan emoties en onuitgesproken zaken die het regelen in de weg kunnen staan, sta ik hen bij in alles wat geregeld moet worden, tevens op juridisch vlak, met bijzondere zorg voor het perspectief van de kinderen. Samenwerking met andere experten is mogelijk in het licht van bemiddeling, en wordt bekeken waar nodig. Ook voor andere conflicten in de familiale sfeer kan je bij mij terecht. Neem gerust contact op om te bekijken of ik jullie kan verder helpen.

Om dit mogelijk te maken, werk ik binnen De Horizon volgens drie belangrijke pijlers:

Authenticiteit

Door op een authentieke manier in dialoog te treden, geef ik ruimte aan elke stem, aan elke partij, en doe ik wat nodig is voor elk, om via deze weg het begrip voor elkaars verhaal te vergroten.

Perspectief bieden

In een heel beladen en emotionele periode is het niet evident om perspectief te zien. Op verschillende manieren, en stap voor stap, ondersteun ik ruimte en perspectief, net zoals mosterdplanten de bodem na het oogsten klaar maken voor een nieuwe cyclus van beplanting.

Grondigheid in bemiddeling_1

Nauwkeurigheid

In het regelen is het essentieel om grondig te werk te gaan, 
zodat alles wat belangrijk is zowel doorgesproken wordt 
als correct op papier staat, waar nodig en gewenst,
zodat de puzzel klopt voor elke partij.

 
Naast deze drie pijlers, heb ik zelf een belangrijk netwerk opgebouwd dat mij een ijzersterk fundament geeft. Ik ben als vrijwillig praktijkbegeleider verbonden aan MEDIV, en daarnaast ben ik lid van Bemiddeling vzwUw Bemiddelaars, en Forum Bemiddeling Leuven. Via bijscholingen en workshops blijf ik up-to-date met belangrijke ontwikkelingen, zowel binnen het psychosociale als het juridisch-technische domein.

Wat kan bemiddeling voor jou betekenen?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of
ontdek het op één van onze infosessies, online of in Het Appèl.